Inventeringen i Mjällådalen avslutad för i år

trådbrosklav-till-hemsidanSnön har lagt sig som ett vitt täcke över Mjällådalen och har därmed satt punkt för årets inventeringar. Sofia Lundell, projektledare för kartläggningen av Mjällådalens naturvärden, är mycket nöjd med årets artfynd:

– Bilden av Mjällådalen som ett unikt och skyddsvärt område har stärkts. Vi har hittat omkring ett 20-tal nya rödlistade arter för Mjällådalen, och många av dem har vi hittat på flera platser.

Den starkt hotade trådbrosklaven Ramalina thrausta är en av dessa nyupptäckta arter. Trådbrosklav är en exklusiv hänglav och visar på ett värdefullt och skyddsvärt skogsekosystem. Nu skall tusentals artfynd sammanställas och analyseras, ett arbete som skall vara klart i början på december. Inventeringsrapporten kommer då dyka upp här på hemsidan.

– Men är svårt att återge upplevelsen av Mjällådalen genom en inventeringsrapport, avslutar Sofia Lundell. Därför uppmanar hon alla naturälskare att själva upptäcka denna fantastiska dalgång.

Det här inlägget postades i Inventering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.