Häpnadsväckande artrikedom i Mjällådalen

Yrfän 1-2023. Insektslokalen: Mjällådalen

I nummer 1-2023 skriver tidningen Yrfän om Mjällådalen i ett tresidigt reportage. Bland annat uppmärksammas den häpnadsväckande mängden rödlistade arter och artrikedomen av svampar, skalbaggar, fjärilar, flugor och steklar. Idag totalt 3098 arter varav 191 rödlistade.

Klicka på bilden till höger för att ta del av artikeln. Fler artiklar om Mjällådalen finner du på sidan Media.

Sveriges entomologiska förening (SEF) som ger ut tidningen Yrfän är en riksorganisation för entomologiska föreningar i Sverige. SEF vill stimulera intresset för entomologi och ger också ut tidskriften Entomologisk tidskrift. Här hittar du föreningens webbplats: www.sef.nu

Det här inlägget postades i Mjällådalen, Mjällådalen i media. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *